Videó

Videóreklám a közösségi médiában

Az előző posztunkban az emberek videós tartalomfogyasztói szokásainak rohamos tempóban történő változásait boncolgattunk.

Ezúttal konkrétan a videók közösségi médiában reklámozási céllal történő felhasználására fókuszálunk, mely hirdetési forma 2022-re gyakorlatilag nélkülözhetetlen elemévé vált az online reklám-stratégiáknak.

Csak előnyökkel jár

A videós tartalom akár organikus-, akár fizetett úton de jobb eredményeket érhet el egy általános szöveges-, képes tartalommal szemben.

Felmérések szerint a közösségi médiaplatformokat napi szinten használók vásárlási szokásaiból egyértelműen kimutatható, hogy főleg azokat a márkákat és a branden belüli termékeket vagy szolgáltatásokat részesítik előnyben, amelyekkel előzőleg mozgóképes hirdetés formájában már találkoztak.

A jól kivitelezett videós reklámkampány közép- és hosszútávon a márka közösségi oldalaira folyamatosan bővülő követőbázist, és nagy valószínűséggel márkahűséget is generál.

A kulcs a megfogó történet

Önmagában nem elég csak egy mozgóképes tartalmat alkotni, fontos, hogy a reklámvideó feladatát és célját tekintve legyen alaposan átgondolt, megvalósításában kreatív és egyszerre figyelemfelkeltő is.

A termékünket és/vagy szolgáltatásunkkal kapcsolatos információkat sokkal hatékonyabban adhatjuk át, valamint a célközönség is könnyebben fogadja be azokat, ha a tálalás egy érdekes és vonzó történet elmesélésével történik.

Ahogy egy magával ragadó filmtörténetbe is beleélik magukat az emberek, úgy válthat ki célcsoportunk tagjaiban szimpátiát és márkánkkal szembeni bizalmat is egy kiváló storytelling.

Beszéljenek a számok

A fentiekben ecsetelt reklám formátum akkor tekinthető hatásosnak, eredményesnek, ha a ROAS (Return on AD Spend), azaz a hirdetési kiadások megtérülésének mutatója is azt mutatja.

A ROAS kiszámítása roppant egyszerű: a reklámkampányodból származó összes bruttó bevétel, osztva a hirdetés teljes költségével. Az eredmény megmutatja, hogy minden a hirdetésre költött 1 forint hány forint hasznot generált.

Vissza a tetejére